Stoomturbines.

Onderhoud, reparatie en revisie van Stoomturbines
 

ROTECT beschikt over de juiste expertise als field service organisatie om uw stoomturbines te onderhouden, te repareren of te reviseren. Met inzet van onze technische specialisten en supervisors, zowel on- als offshore, kunnen wij u ontzorgen in deze werkzaamheden en zijn wij inzetbaar over de gehele wereld.

 

Weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of te bellen naar +31 (0)74 82 00 400.

 

Onderhoud van stoomturbines

Onderhoud van uw stoomturbine is van belang om ongewenste en kostbare situaties te voorkomen. Preventief openen van de lagerhuizen en controleren van radiale en axiale lagers, lager beeld, spelingen en afdichtingen voorkomt uitval. Daarnaast wordt er een koppelingscontrole uitgevoerd waarbij deze opnieuw berekend en afgesteld word volgens de OEM gegeven pre-stretch.

 

Reparatie van industriële stoomturbines

Reparatie van een stoomturbine komt vaak ongepland en ongelegen. Om dit snel en vakkundig op te lossen staan de rotating equipment monteurs van ROTECT 24/7 voor u klaar.

 

Revisie van industriële stoomturbines

Bij revisie van een stoomturbine gaan wij een stap verder en zal ook het hart van de machine open gaan. Door middel van het openen van de turbine kap en drukbehuizing, wat meestal met gebruik van hydraulische torque en tensioning tooling gebeurt, krijgen wij zicht op de stoomturbine rotor. Deze rotor wordt verwijderd en gaat naar een gespecialiseerde werkplaats voor revisie en balanceren. De carriers, het onderdeel waar de rotor in draait, worden schoongemaakt en geïnspecteerd. Tijdens het samenbouwen worden de spelingen tussen carrier en rotor nauwkeurig afgesteld volgens OEM specificatie. Als laatste zal de stoomturbine worden uitgelijnd met behulp van laseroptiek. Dit vermindert trillingen en verlengt de levensduur van lagers en afdichtingen. Alle bovenstaande werkzaamheden worden bij een revisie naast de reguliere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

 

 

Ook de kleppenbalk of stoomkleppen worden gedemonteerd en gereviseerd. Dit kan op locatie of in de werkplaats van bijvoorbeeld de klant.

 

Al deze werkzaamheden gebeuren volgens de OEM tekeningen en spelingstabellen. Indien gewenst volgt er een rapportage na afronding van de scope.

Wij hebben ervaring met het onderhouden, repareren en reviseren van: impulsturbines, reactieturbines en expanders. Enkele merken en type industriële stoomturbines waar ROTECT bekend mee is zijn:

Stoomturbines
  Merken   Types
Siemens SST-200
SST-300
SST-400
SST-600
SST-800
SST-800/500
SST-700/900
SST-3000
SST-4000
SST-5000
SST-6000
SST-9000
Blohm + Voss GR 30/30
MAN MARC 1
MARC 2
MARC 4
MARC 6
Alstom STF15S
STF25
STF40
STF50
STF60
AEG-KANIS T32
VE40
G20
Terry GSA1
General Electric DPY125R
DPY116R6
Elliot 2BYR
ABB VAX LT10
VAX HT10
Dresser-Rand 503 HK
D-R RLA/RLVA
D-R RLH
D-R SST 350
D-R SST 500
D-R SST 700
D-R 2TA
D-R AVTTW/GTW
D-R C
D-R GAF
D-R K
D-R R/RS
D-R B
D-R Tandem (B-B,B-C)